Atrius Advocaten

Atrius Advocaten Kantoor Atrius advocaten

Atrius Advocaten
Lierseweg 116
B-2200 Herentals

Tel.: +32 14 21 07 21
Fax: +32 14 21 08 21
E-mail:

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de juridische actualiteit. Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief!

SOS Verkeer

Met de wagen op reis naar Frankrijk?

vrijdag, 20 juli 2012 16:55

Ik hoorde op het nieuws dat je in Frankrijk verplicht een alcoholtester in de auto moet hebben. Hoe zit dit nu precies?

E.V.H. uit Herentals

ons advies

Ieder voertuig op Franse wegen moet vanaf 1 juli 2012 een alcoholtester aan boord hebben. Deze verplichting geldt aldus niet enkel voor Franse voertuigen maar ook voor buitenlandse voertuigen.

Eenieder die zijn voertuig wil starten en twijfelt over zijn of haar alcoholgehalte, wordt geacht de tester te gebruiken.

 

Op deze tester moet de vermelding “NF” (Norme Française) staan. Deze testers zijn verkrijgbaar in o.a. autospeciaalzaken en apotheken en kosten ongeveer € 2,-  per stuk.

U schaft zich meteen best twee exemplaren aan, omdat de Franse wetgeving bepaalt dat u steeds één ongebruikt exemplaar op zak moet hebben. Van zodra één exemplaar gebruikt wordt, heeft u dus nog steeds één ongebruikte tester.

Er bestaan tevens digitale systemen, die uiteraard duurder zijn (meer dan € 100,-), maar die wel onbeperkt kunnen worden gebruikt.

 

Van 1 juli tot 1 november 2012 zal u enkel een waarschuwing krijgen indien u bij een controle niet over de vereiste alcoholtester beschikt. Vanaf 1 november 2012 wordt u in geval van overtreding beboet.

 

Uw probleem ?

Bent u het slachtoffer van een verkeersongeval of hebt u zelf een ongeval veroorzaakt? Dient u te verschijnen voor de politierechtbank? Of bent u in discussie met uw verzekeraar? Leg ons uw probleem voor en wij geven u een eerste gratis, indicatief advies!